Elektrovolt is een Haagse legende en sinds de eerste Antilounge release heeft hij al veel indruk gemaakt met zijn muziek en zijn altijd unieke livesets met vintage hardware. De tracks ‘Compressor’ en ‘From Orion’ zijn veel gedraaide tracks en daarom werd het nu tijd voor een hele release van Elektrovolt.

Jimi Hellinga, ook bekend als Elektrovolt, begon op jonge leeftijd altviool te spelen, maar al snel werd duidelijk dat hij liever met klank en melodieën experimenteerde dan traditionele lessen te volgen. Ook oude middeleeuwse muziek en instrumenten hebben zijn interesse. Toen hij op 15-jarige leeftijd een oude synthesizer kocht ging er een wereld van klanken open en langzaam aan ontstonden er de eerste nummers. Invloeden zijn heel divers: van industrial, electro en disco tot middeleeuwse en folkmuziek en dat is terug te horen in zijn melodieën. In de loop der jaren heeft hij optredens in het binnen- en buitenland gedaan, solo maar ook met anderen onder de namen Black Helicopters (met Tjebbe van der Kooij) en Nacho Patrol (met Danny Wolfers aka Legowelt).

Speciaal voor deze release heeft Antilounge samen met Elektrovolt een Haags programma samengesteld waar je tot in de late uurtjes van kan genieten in PIP. Om te beginnen met Ika Pataridze die ruim 10 jaar geleden begon met de elektrische gitaar en is tegenwoordig uitgegroeid tot een artiest die  experimentele sound design en geluidssynthese combineert. Complexe ritmische patronen en gelaagde atmosferische geluiden staan centraal in zijn liveset. Get it Boyz zijn DJ Overdose & DJ Technician, veteranen uit de Haagse Electroscene. Electro en Bass zijn de hoofdingrediënten van hun mix. Sensory Overload (Robbert Mononom), Robbert Latumahima, is een pionier uit de Nederlandse underground. Robbert was een deel van het befaamde cult label Mononom. Als muzikant laat hij zichzelf onderscheiden door zijn minimalistische, industriële ritmes, dikke baslijnen en diepe sferische klanken. Als afsluiter draait Gallus, labelbaas van Antilounge.

Line up:

Elektrovolt
Get it Boyz
Sensory Overload
Ika Pataridze
Gallus

Wanneer: Vrijdag 21 oktober 2016
Waar: PIP, Binckhorstlaan 36, Den Haag
Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Entree: gratis