“The Hague Songbook Exchange” is een prikkelend project van het veelzijdige platenlabel en platform Antilounge. Het beoogt een brug te slaan tussen de rijke akoestische muziekscene en de ondergrondse, elektronische beats die Den Haag doordrenken. Het is een ontmoetingsplek waar muzikanten uit diverse werelden samenkomen, een bonte uitwisseling van klanken en kennis waar nieuwe muzikale paden ontstaan.

Voor deze tweede ronde hebben elektronische muziek producers de handen ineengeslagen met bands en acts uit allerlei genres. Een wervelwind van creativiteit waarbij de artiesten elkaars composities oppakken, deze in hun eigen stijl herarrangeren, en zo een uniek dubbelalbum vormen. Terwijl de producers dit alles comfortabel thuis kunnen realiseren, ondergaan de bands een echte opnamesessie dankzij de samenwerking met het gewaardeerde New Space Studios, resulterend in een sonisch avontuur dat zich manifesteert in de vorm van een dubbelalbum.

Het eerste release concert vind plaats op 23 december 2023 in Musicon. En op donderdag 25 januari 2024 is het Paard de lokatie voor de tweede ronde van dit muzikale avontuur.

Dit unieke project komt tot stand dankzij de gezamenlijke inspanningen van Antilounge, Musicon, Popradar, New Space Studio en Het Paard. Een samenwerking die de grenzen van muzikale samenkomst verkent en viert. Wees erbij op 25 januari, want deze avond belooft een levendig vervolg te zijn op het eerste hoofdstuk van deze harmonische reis.

 

De uitwisselingen worden gedaan door:

  1. FilosofischeStilte en Simon Rigter 
  2. Sterk Water en Kopsmart 
  3. Alina Valentina en I am Lotus 
  4. Rivers Area Juke Squad en Roni Dot
  5. Poison Lolly en Epistulum
  6. Marric en Wildekind 
  7. Tonal Verges en Bleedroot 
  8. OK SJON! en Laura Palmer
  9. Star-Kid en Trenth